Annelik

Bu Aralar Toprak’ın Sevdiği Kitaplar 12-18 Ay

Toprak ile kitap maceramıza yaklaşık 6. ayda başladık. Oturmaya başlamasıyla birlikte eline dokun-hisset serilerinden kitapları vermeye başladım. Tabii ilk başlarda bir süre kitaplara odaklansa da sonrasında diş kaşıyıcı olarak kullandı :)

Böyle böyle 1 yaşına kadar geldik. Ona kitap okusak da çok fazla ilgilenmiyordu, ama biz yine de o oyuncakları ile oynarken okumaya devam ettik. Bu noktada kitaplar ve çocuklarla ilgili olarak Barış Özcan’ın oğlu Sufi ile gerçekleştirdiği kitap projesi çok hoşuma gitmişti. Bu nedenle ben de Toprak’a ayda 3-4 kitap almaya başladım. Toprak ile ilgilenen bakıcısı da kitap alışkanlığını teşvik etti ve kitaplara odaklanması ve severek merak etmesi için ona bol bol kitap okudu. Bunun da bir yöntemi olduğunu o zaman öğrendim. Önce sayfaları çevirmekle başladılar, sonra yavaş yavaş Toprak kitaplardaki resimleri incelemeye başladı. Şimdi ise minik bir kütüphanesi var ve içinden seçtiği kitapları getirip bize okutuyor.

12. aydan itibaren biraz daha hikaye içeren kitaplar almaya başladım. Çocuklara kitap almak gerçekten incelikli bir iş. Öyle her kitabı alıp okumak iyi olmuyor. İçerik çok önemli. İllüstrasyonlar çok önemli. İlk başlarda internetten diğer annelerin paylaştıklarını güvenip alıyordum. Sonrasında aralarda içerik açısından çok beğenmediğim kitaplar çıktı (örneğin: bebek koala serisi) . Sonrasında artık inceleyerek kitap almaya karar verdim. Bu noktada pearson yayınlarının çocuk kitaplarına bayılıyorum. Hem hikaye, hem anlatım hem de içerdiği illüstrasyonlar gerçekten harika. En son babası Toprak’a Pearson’dan Evimde Bir Aslan Var kitabını aldı. Bu kadar naif bir anlatım olamaz.

Toprak’ın Favorileri

Pearson Yayınlarından

Küçük Vak Vak
Küçük vak vak serisinin bir çok yerde tavsiye edildiğini görmüştüm. Serinin bu kitabında vak vak ailesinin yanına gelen kurbağa’nın küçük vak vak ve kardeşleri ile oynamak istemesi üzerine gelişen olaylar ele alınıyor. Farklılıklara rağmen arkadaş olabilmek üzerine yazılmış güzel bir hikayesi var.

 

Mucit Gizmo
Mucit Gizmo yeni şeyler üretmeyi seven küçük bir kız çocuğu. Ama ürettiği aletlerde illa ki bir problem çıkıyor. Bu nedenle tam üretmekten vazgeçecekken küçük bir dost ile tanışıp yeniden üretme macerasına devam ediyor. Vazgeçmeme ve yeni şeyler üretme üzerine yazılmış çok tatlı bir kitap.

Pöti ve Dede Serisi

Pöti ve Dede yanlış bilmiyorsam 3 kitaplık bir seri. Biz henüz iki kitabını aldık ve çok sevdik. Tanış Onunla projesini yürüten Sarp Dakni’nin köpekleri Pöti ve Dede’den ilham alınarak bu kitaplar oluşturulmuş. Hem hayvan sevgisini hem de petshop’lar yerine barınaklardan hayvan sahiplenme bilincini aşılamak için Gökçe Gökçeer tarafından kaleme alınmışlar. Toprak , kitapların sonunda bulunan Pöti ve Dede’nin fotoğraflarını okşayıp okşayıp kendi kendine gülüyor :)

Pöti ve Dede

Pöti ve Dede

Duru ile Doruk Serisi

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in kaleminden çıkan dört serilik bir kitap. Bence en önemli özelliği sade çizimleri ve kısa / öz hikaye anlatımı. Bu nedenle kitap okuma alışkanlığında bence başlangıç kitabı olarak okunabilir. Hikaye anlamında üstte belirttiğim kitaplar kadar beni etkilemese de, Toprak genelde bu seriden kitapları bize okutmayı çok seviyor. Defalarca üst üste bu kitapları okuduğumu biliyorum.

Oyuncak Şehir

Küçük Gezginler

Piknikte

Mevsimler

Aç Tırtıl

Aç Tırtıl

Yine bence çizimler ve sade hikaye anlatımı ile başarılı bir kitap. Okumaya yeni yeni başladıysanız kesinlikle bu kitabı alabilirsiniz. Küçük bir tırtılın kelebek olma yolundaki kısa macerası anlatılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.