Japonca,  Japonca Dersleri

Bilgisayarda Japonca Yazmak

Japonca da 2. kısımdayız.Bu kez herkese bilgisayarda nasıl Japonca karakterler ile yazılabileceğini anlatacağım.Tüm aşamaların sonunda aşağıdaki gibi bir dil seçeneğiniz olacak.

Öncelikle denetim masası (control panel) kısmına giriyoruz.Buradan “bölgesel ve dil ayarları” (regional and language options) başlıklı kısmı tıklıyoruz.Çıkan pencereden “diller”(languages) tabına tıklıyoruz ve aşağıda gösterilen yerleri işaretliyoruz.

Bu kısmı işaretleyip uygula dediğinizde sizden windows cd si isteyecektir.Gerekli tüm yüklemeler yapıldıktan sonra yine languages tabında “ayrıntılar”(details) butonuna tıklayın.

Çıkan pencerede sağdan  ekle (add)  tuşuna basın ve aşağıda gördüğünüzü seçin.

Tamam butonuna basıp bütün pencereleri kapayın.Aşağıda görüldüğü gibi Japonca yazacağınız zaman buradan seçiminizi yapabilirsiniz.

Hiragana veya katakana ile yazmak istediğiniz zaman aşağıda görülen yerden seçiminizi yapabilirsiniz.

Herkese kolay gelsin :).Zorluk çektiğiniz bir konu olursa buradan yardımcı olurum.

15 Yorum

  • İsimsiz

    Ya, ben dil çubuğuna Japoncayı ekliyorum, fakat dil çubuğuna Japoncayı ekleyince çok sorun çıkıyor. Mesela Sound Max, Japonca oluyor. Bazı programlar çalışmıyor, hata veriyor. Bir klasöre girince, örnek olarak “C:\Program Files”a girince, üstte o “C:\Program Files” şeklinde değil de, “C:¥Program Files” şeklinde görünüyor. Bi de Moonstar Sözlük’te Türkçe harfler falan görünmüyor. Bunun bir çözümü yok mu? Teşekkürler…

  • bkirman

    Merhaba, çok ilginç bir hata, japoncayı seçtiğinizde sistem fontlarında sorun yaşıyor gibisiniz, daha önce pek karşılaşmadığım bir hata, araştıracağım, eğer birşeyler bulursam yazarım.

  • Burak Y.

    Sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler. Ben de araştırdım, ama çözümü bulamadım.

  • Burak Y.

    Selam. Yine ben. :) İnanamadığım bir şekilde, Japonca yazabiliyorum. :D Hem de hiçbir sorun yaşamadan. Ben de anlamadım, en az 2-3 kez denedim Japonca dil paketi yüklemeyi, ancak hepsinde sorun çıkartmıştı. Bu sefer çıkartmadı. Bu yorumu yazarken isim yerine “Burak Y.” yazacakken, “Burak Y/” olunca çok korktum sorun çıktı diye, ama meğersem dil çubuğu Japoncadaymış. Sanırım bilgisayarımdan “Sogou Pinyin” adında bir uygulamayı sildiğim için sorun çözülmüş olabilir. Bir de silip deniyim demiştim. Bu uygulama, yüklediğim Çince bir oyundan yüklenmişti. Ama sonuçta sorun çözüldü. Sanırım Çinliler ile Japonlar bu ortamda da düşman. :D Sorunun bulunduğuna ve çözüldüğüne çok sevindim. İlgin için teşekkürler. :)

  • bkirman

    Merhaba Burak, sorunun çözüldüğüne gerçekten çok sevindim =) ilk yazdığında biraz araştırmıştım ama kesin bir hata mesajı olmadığından dolayı hiçbir sonuca ulaşamamıştım. Çinliler konusunda ise yorumsuzum,her an her şey olabilir :P

  • Burak Y.

    İyi günler. Siteyi kaybetmiştim. Daha yeni buldum. Bu arada, Japonca derslerinizi de farkettim. Gerçekten çok güzel yazmışsınız. Teşekkürler. Yararlanıyorum hepsinden. Ama bir şey sorucaktım; bilgisayarda Japonca yazmanın ve Japonca karakterleri görmenin CD’siz bir yolu var mıdır acaba? Teşekkürler. :)

  • bkirman

    Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla japonca desteği için illaki bir windows cd’si gerekiyor. Ama yine de etrafa bakınırım belki bir yolu vardır.

  • smoker

    Merhabalar öncelikle paylaşımınız için teşekkürler ben dil çubuğuma japoncayı yukarıdaki gibi ekledim benim amacım bilgisayara japon şarkıcıların şarkılarını yada animeleri yüklediğimde garip garip şekillerin yok olmasını istememdi yani japonca yazıların gözükmesiydi ve olduda fakat hala bazı yerlerde ki yazılar abuk subuk(örneğin mp3 teki sanatçı kısmında yazan sanatçının ismi) acaba başka bi dil daha mı yüklemem gerek yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • bkirman

    Merhaba,
    Bir yere ekran görüntüsü upload edebilir misiniz? imageshack gibi bir siteye.Bir de şu an sorunsuzca yazabiliyor musunuz? Eğer tarayıcınızdan japonca karakterleri görebiliyorsanız ve japonca yazabiliyorsanız bir problem olmaması gerekir.

  • Selim

    Merhaba Bahar Hanım, sitenizi ve Japonca derslerinizi şimdi gördüm. Öncelikle teşekkürler. Dilerim dersleri devam ettirirsiniz.

  • Selinnn

    merhaba bahar abla :) Ben japonca öğrenmeyi uzun süredir istiyordum internette araştırırken sitenizi buldum çok beğendim emeğinize sağlık çok güzel olmuş benim bir kaç sorum olacak size nasıl ulaşabilirim :)

  • merve

    ya bişi sorcam kaç çeşit japon yazısı var kanji diye bir yazı türleri var sanırım bunu nasıl öğrenebilirim yardım edebilir misiniz acaba ?

  • Asya Dolunay

    CD’siz bir yolu yok mu…? Ben bi yerde gördüm. Başarılı olan da varmış ama ben denedim olmuyor :/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.