About a girl,  Yoga

Değişen sabah alışkanlıkları ve yoga

Malum, covid’in yarattığı etkiyi negatiften pozitife çekmek için elimden geleni yapıyorum. Yaptıklarımdan biri de her zamanki gibi spora sarılmak oldu. Geçmişte de zorlandığım, düşüncelerin kafamda dönüp durduğu akşamlarda akışı rahatlatmak için ve bir anlamda da kendime iyi bakmak ve güçlenmek için sporda bulmuştum kendimi.

Şimdi ise evden çalışmanın verdiği huzurla (evet benim için huzurlu), sporu sabaha çekmeye çalıştım ve başarılı oldum sanırım. Şu anda sadece yoga yapıyorum ve önce Yoga with Kassandra‘nın 30 günlük 10 dakikadan oluşan yoga challange’ı ile başladım. Gerçekten sabah çok zorlamadan ufak dokunuşlar ile esnemek bana güzel bir enerji kattı. Hem stresimi azalttı, hem de daha iyi odaklanabilmemi sağladı. Bu hafta çarşamba günü 30 günü eksiksiz tamamladım.

Bundan sonraki planım da şuydu, Çetin Çetintaş’ın element serisine başlamak. Hatta hiç vakit kaybetmeden kendi websitesinde de belirttiği gibi dün toprak elementi ile başladım. Ama o nasıl başlamak!!! Resmen yerlere yapıştım. Hem 10 dakika daha fazla yoga yapmaya başlamıştım, hem de 2 kat daha hızlı bir akışı pratik etmem gerekiyordu. İlk gün 2 dakika filan dayanabildim ve hemen konfor alanımda olan 30 günlük yoga serisinin ilk videosuna döndüm. Ama bunu yaptığıma pişman oldum ve bütün günüm eksik geçti. Bugün ise farklı arayışlar içindeyken bir anda kararımı değiştirip, açtım toprak elementini. Gerçekten önce zorlandım, bazı hareketleri istediğim gibi yapamadım, fakat akışı bitirdim. Ve devam etmeye kararlıyım. Çünkü biliyorum ki bir hafta sonra o akışı rahatlıkla yapacağım ve vücudum da o hıza uyum sağlayacak, nefesim de düzene girecek.

Bu kendini sakınma döneminin benim açımdan en güzel çıkarımı kuşkusuz yogaya daha derinlemesine eğilmek oldu. Sabah İstanbul trafiğine girmek yerine, benliğinin kıvrımlarında dolaşmak, durmak, yeniden ilerlemek gerçekten rahatlatıcı ve arındırıcı bir deneyim. Tabii yerlere yapıştığım dakikaları saymıyorum. Çünkü o sırada tek düşündüğüm mattan nasıl kalkacağım oldu :).

4. Gün güncellemesi: artık yerden daha kolay kalkabiliyorum :’) . Pratik sonunda da nefes çalışmasına başladım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.