Annelik,  Edebiyat

Çocuk Kitabı Alırken Nerelerden Faydalanıyorum?

Toprak’a ayda bir veya iki ayda bir toplu kitap alışverişi yapıyorum. Kitaplar hayatımızda önemli bir yer kaplamaya başladı. Özellikle uyku öncesi rutininde beraber mutlaka en az 4 kitap okuyoruz. Bu nedenle kitap çeşitliliğine önem veriyorum. Fakat kitap konusu biraz hassas , çünkü piyasada özensiz yazılan, Türkçe cümle kuruluşlarına dikkat edilmeyen, illüstrasyonları vasat bir çok kitap var. Bu nedenle kitap alırken kullandığım kaynaklara değinmek istedim.

Kitap Kurdu Anne

http://www.kitapkurduanne.com/ adresinden ulaşabileceğiniz sitede, öncelikle yaş gruplarına göre ve sonrasında diğer özelliklere göre gruplandırılmış kitaplar arasından çocuğunuza uygun seçimler yapabilirsiniz. Siteye üye olabilir, kitapları listenize ekleyebilir , kitaplar hakkında yorum yapabilirsiniz. Özellikle yaşa göre gruplandırma özelliğini çok seviyorum. Kitap tanıtımlarında genelde yaş yazmıyor, bu da acaba Toprak ilgilenir mi yoksa okurken sıkılır mı diye düşünmeme yol açıyor.

Dilerseniz gelişmiş aramasını da kullanarak daha detaylı arama yapabilirsiniz.

Bir Dolap Kitap

Açık Radyo’da programı da bulunan Bir Dolap Kitap‘ın instagram hesabını takip ediyorum. Farklı konularla ilgili kitapları tanıtıyorlar ve genelde çocuklara katkısı olacak kitapları seçiyorlar. Bu nedenle yararlı buluyorum.

Pearson Çocuk

Pearson yayınlarının çocuk kategorisinde çıkardığı kitaplar hep favorimiz :) şimdiye kadar vasat bir kitabına rastlamadım. Instagram hesaplarının sıkı bir takipçisiyim.

Taze Kitap

Taze Kitap’ın özellikle atlaslarını çok seviyorum. Hayvan atlası ve şu anda sitesinde göremediğim fakat idefixte bulunan Ağaç atlasını almıştım. Toprakla çok sık olmasa da arada oturup bu atlasları okuyoruz. Ben de sayesinde yeni şeyler öğrenmiş oluyorum.

Mikado Çocuk

Mikado ‘yu en çok indirimleri için takip ediyorum sanırım. Yakın zamanda Ravensburger serisinde güzel bir indirim yapmışlardı. Şimdi de Elmer serisi indirimde. Bu tarz indirimler olduğunda buradan da topluca alışveriş yapıyorum.

Genel olarak takip ettiğim yerler bu şekilde. Umarım çocuklarınıza kitap seçerken veya tanıdıklarınızın çocuklarına hediye alırken faydalı olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.