Linux

Pardus 2008

Pardus 2008 resmi olarak çıktı.Ne zamandır bekliyordum :) .

Sürüm notlarına buradan ulaşabilirsiniz.

İndirmek için ise buraya buyrun.

Stajdan dolayı denemek için pek vaktim olmayacak maalesef.Ama haberi sizlere ulaştırmak bile benim için bir mutluluk.

4 Yorum

  • Shinigami

    Linux’un çalışan cdsini indirdim. iso dosyasının içindeki dosya ve klasörleri cdye yazdım. Bilgayarı yeniden başlattım fakat pardus açılmadı. önyükleme tarzı bişey de çıkmıyor. Knoppix in Live CD’si düzgün çalışıyor ama Pardus çalışmıyor. Nedeni ne olabilir ?

  • bkirman

    Merhaba,
    Elinizdeki iso dosyasında indirirken herhangi bir hata olmuş olabilir.Bu tarz sorular genelde pardusun kendi forumunda daha hızlı cevaplanır ve bunlara daha optimum çözümler bulunur.Büyük ihtimalle adresi biliyorsunuzdur ama ben burada linki tekrar vermek istiyorum.İyi çalışmalar dilerim.

    http://forum.pardus-linux.org/

  • Shinigami

    tamamdır o sorunu hallettim. (bu arada pardus-linux forumuna üye olunamıyor). sormak istediğim şey pardusun root adı isteme bölümünde monitörden “frequency is out of range” hatası alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim monitör= philips 107e41 / 00Z

  • bkirman

    Yeniden merhaba,
    Az önce forum sayfasına baktım,üyelik kabul ediyor.Bu arada sizde çıkan hataya da biraz bakındım ve donanım haber forumunda şöyle bir yöntem denediklerini gördüm,
    “ctrl + alt tuşları basılı iken – (eksi) tuşuna basıp çözünürlüğü uygun hale getirmek.”
    siz de araştırdıysanız büyük ihtimalle bu çözüme ulaşmış olabilirsiniz.Şuan işletim sisteminizi ve bilgisayarınızı ayrıntılı inceleyemediğimden ancak bu kadar yardım edebiliyorum ama bunu da bir deneyin isterseniz.
    Ayrıca en önemli sitenin adresini vermeyi unutmuşum, pardusu geliştirmek amacıyla kullanıcılardan karşılaştıkları hataları buraya bildirmeleri isteniyor,siz de kendi hatanızı önce bir aratın yoksa eğer buraya üye olarak hata kaydı yapın.Mutlaka yardımcı olurlar.Yalnızca karşılaştığınız hataları yeterli bir şekilde açıklamayı unutmayın.Kolay gelsin :)
    Bahsettiğim site:
    http://bugs.pardus.org.tr/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.