Linux

Kız Arkadşım Ubuntuyu Kullanabilir mi? Testi

Staja başlayalı 2 gün oldu ve şimdiden birçok siteyi dolaştığımı söyleyebilirim :) (Klasik staj mantığı sanırım).Siteler arasında dolanırken hoşuma giden bir yazıyı sizlerle paylaşmak isterim.Metin uzun olduğu için Türkçeye çeviremeyeceğim ,üzgünüm :(.

Okuyacağınız yazıda uzun yıllardır linux kullanan bir kişi,hayatında hiç linux kullanmamış olan kız arkadaşına ubuntu testi yapıyor ve bazı sonuçlara ulaşıyor.Aslında basit gibi görünen bazı işlemlere dayalı bu testte kız arkadaşının baya bir afalladığı kısımlar mevcut.Örneğin flash player yüklemeye çalışırken .exe dosyası zannedip çift tıkladığı bazı dosyalar onu şaşırtmış.Ayrıca testi yapan kişi bazı dosya isimlerinin kullanıcıya hiçbir fikir vermediği görüşünde. “Transmission” adlı torrent programının kullanıcıya torrent ile ilgili hiçbirşey çağrıştırmadığını ancak tesadüfen torrent dosyasına tıklanırsa kullanılabileceğini düşüncelerinin arasında belirtmiş.Aslına bakılırsa bu gibi örnekler linux’un son kullanıcılar ile dost olmasını birazcık engelliyor diyebilirim.Ama yine de linux’a alışıldığında gayet kullanışlı ve eğlenceli olabileceğini düşünmekteyim.Karar kullanıcıların :)

Yazının linki ise burada.

2 Yorum

  • Canan Ardıç

    Canım.. Çok güzel bir site,blog olmuş. Sağ tarafta Linux görünce atladım. Dediğin gibi kurcalamakta bitiyor iş. Yaşasın özgür yazılım! :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.