About a girl

Babamla oturmuş dream tv’deki freddy mercury tribute konserini izliyorduk.Bir anda aklımızdan türlü düşünce geçti.Konserin doluluk oranı (sırf 72.000 bilet,satışın başlamasından itibaren 2 saat içinde satılmış),sahnedekilerin performansının muhteşemliği ile büyülenmiştik.Düşünsenize yan yana birbirinden çok farklı 2 kuşak aynı konseri izleyip,bundan etkileniyoruz.Bunun adını koyamadım ben.Sadece şunu düşündüm.Hızla tüketiyoruz.Sadece dünyanın kaynaklarını değil,benliğimizi,müziğimizi,ruhumuzu tüketiyoruz.Şu an müzik yapan kaç tane grup seneler sonrasına kalacak ki? Ben çocuğumla çok farklı 2 kuşak olarak kimleri dinleyeceğim? Yok yok yok.Kimse olmayacak.Müzikal üretim maalesef geçmişte queen,led zeppelin,scorpions,pink floyd ve daha niceleri döneminde kaldı.Tabii ki bu bir tek yabancı müzisyenler için geçerli değil,ülkemizde de az da olsa bu üretime katılmış nice sanatçılar var.Bu zevki geç olsa da tattığım için mutluyum  ama ileride yeni nesil için üzülüyorum doğrusu.Kaliteli müzik adına hiçbirşey bilemeyecekler ,umarım onlara da benim babam gibi yol gösteren birileri çıkar.

2 Yorum

  • Korhan Yüzbaş

    çok haklısınız Bahar Hanım. ben Freddie Mercury ile tanıştığımda 10 yaşındaydım. o da teyzemin sayesinde olmuştu. 8 senedir Freddie Mercury’nin kim olduğunu biliyor ve onu dinliyorum. geçen sene Pink Floyd’u tanıdım. o da hayatımda değişiklik yarattı. kardeşlerimi rap tarzı müzikten uzak tutmaya çalışıyorum ama ne kadar başarılı olabilirim bilmiyorum. Türk olarak pek fazla sanatçı tanımıyorum. varsa Cem Karaca var, Barış Manço var. başka var mı bilmiyorum. zaten Türkçe müzik dinlemiyorum. çok kasıyor beni :D
    sitenizi de japoncamı geliştirmek için araştırma yaparken buldum. orta seviyeye yaklaştım. konular zorlanmaya başladı. kanji’de var ayrıca. ne kadar sürer bu bilmiyorum ama elimden geleni yapacam :/ zaten öğrenmem gereken 700-800 tane kanji var. günlük hayatta kullanmam için o da. hakkınızdaki yazıyı okurken farkettim. programlama okumuşsunuz. hangi dili kullanıyorsunuz. ben python çalışıyorum bu aralar. hem lokalde hem webde işime yarayacak bi dil 2 dili öğrenmekten iyidir :D İyi Günler.

  • bkirman

    evet müzik konusunda size %100 katılıyorum,ne varsa eskilerde var :))
    :) ben de kanjiye başladım ufaktan,hocamız japonyaya gitmişti gelirken çalışmamız için su ile yazı yazılabilen bir kağıt getirdi,kağıda yazdıktan bir süre sonra yazılar kayboluyor böylece devamlı kanji çalışabiliyorsunuz. Ben de onun sayesinde ufak ufak öğrenmeye başladım.Belirli bir yerden sonra japonca cidden zorlamaya başlıyor örneğin bilmiyorum gördünüz mü ama “-te form” öğrendik geçen sene hala bazen takıldığımız oluyor hatta olumsuz çekimleri yapmakta çok zorlanıyoruz.
    Ben şu sıralar programlama dili olarak asp.net ve java çalışıyorum (okul nedeniyle). Aslında derslerin durumuna göre çalıştığım bu diller çeşitleniyor benim için :) ben de iyi günler dilerim,geç cevap için kusura bakmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.